یافته های محققان ایرانی نشان داد:
تاثیر عصاره کلاله زعفران در مهار سرطان
خبرگزاری دانشجویان ایران - مشهد
پژوهشگران مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی پژوهشی به خواص ضد سرطانی گیاه زعفران پی بردند.
به گزارش خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خراسان، دکتر حسین حسینزاده، عضو مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه سرطان یکی از بزرگترین علل مرگ و میر در جهان به شمار میرود و سالانه بیش از شش میلیون نفر جان خود را به دلیل این بیماری از دست میدهند، اظهار کرد: در این میان کاروتنوئیدها دارای اثرات ضد سرطانی، ضد جهش زایی و تعدیل کنندگی سیستم ایمنی بدن هستند و زعفران که از کلالههای خشک شده گیاه زعفران گرفته میشود از جمله منابع سرشار از کاروتنوئیدها است.
وی افزود: در این طرح که در محیط آزمایشگاهی و بر روی سیب زمینی و میگو صورت گرفت، مشخص شد عصاره کلاله زعفران در مهار رشد تومورهای سرطانی موثر است.
حسینزاده خاطرنشان کرد: همچنین در مطالعهای اثر ضد سرطانی الکلی کلاله زعفران بر روی سلولهای سرطانی انسان بررسی شد که بر اساس نتایج این تحقیق، کروسین به عنوان مهمترین ماده ضدسرطانی حاوی کاروتنویید معرفی شد.
وی با بیان اینکه در طب سنتی نیز از زعفران به عنوان گیاهی درمانی یاد شده است، اظهار امیدواری کرد که نتایج این تحقیقات بتواند در تولید داروهای مرتبط با درمان و یا مهار بیماری سرطان موثر باشد.
استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در طب سنتی از زعفران به عنوان ضد اسپاسم، کمک کننده به هضم طبیعی غذا، تسکین دهنده ناراحتیهای لثه، ضد آبریزش، آرام بخش، ضد نفخ و افزاینده تعرق یاد شده است.
این تحقیق با مشارکت دکتر حسین حسینزاده، استاد دانشکده داروسازی، دکتر جواد بهروان، استاد گروه فارماکودینامی و سم شناسی دانشکده داروسازی، دکتر محمد رمضانی، استاد دانشکده داروسازی و دکتر خدیجه ژاکان از محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با موفقیت به اجرا در آمده است.